Kavun Dolması
"Kavun Doldurma" adı Osmanlı İmparatorluğu'nun en ünlü yemeklerinden biri olmasına rağmen, insanların ilgisini çeken ve pişirmek isteyen yemeklerden biridir. Bu yemek, Osmanlı döneminde saraylarda hazırlanan en önemli yemeklerden biri olmasına rağmen günümüzde birçok yörede yaygın bir yemek haline gelmiştir. Geçmişten günümüze taşınan en önemli kültür yemeklerinden biridir. Kavun dolması için gerekli malzemeler kuzu, badem, kavun, pirinç, kuş üzümü ve yeri doldurulamaz baharatlardır. Çanak hazırlanırken, önce kavunun üst kısmı kesilir ve içindeki tohumlar soyulur. Daha sonra kuru meyveler, kuzu eti ve baharatlar kavrulur ve kavunun içine konur. Doldurulan kavun fırına atılır ve 25-30 dakika kaynamaya bırakılır.
Yorumlar
Yorum Gönder