Mobilya Nedir?

Bir mekanın çok pahalı, abartılı ve gösterişli donanıma sahip olması o yerin estetik değerini etkilemez, güzel yapmaz, tam tersine çirkin olarak değerlendirir.
Düzen, mekanın estetik değerini artıran bir boyut olarak görülmese de çok ferah, kullanışlı, geniş, düzenli, iyi organize edilmiş mekanlar çirkin, sıradan, tatsız veya boş olarak algılanabilir.
Genişlik veya ferahlık, uzaydaki güzelliğin bir ölçüsü değildir. Geniş bir mekan konumuna göre güzel olabilirken her zaman güzel olarak algılanmayabilir.
 
Aynı alanda farklı döşenmiş yaşam alanlarının iyi veya kötü olarak değerlendirilmesi, mekandaki ekipman seçimi ile doğrudan ilişkilidir.
Diğer faktörlerin yanı sıra ekipmanın stili, şekli, rengi, dokusu ve malzemesi, o alanın genel etkisi üzerinde büyük bir etkiye sahip gibi görünüyor.
Ekipmanda güzellik ön planda olmalı, bu nedenle ekipman çok iyi ve bilinçli seçilmelidir.
 
ERGONOMİ (KURUMSAL)
Ergonomi, işi metodik bir şekilde organize etmek ve işçinin becerilerine dayalı olarak hem makine hem de ekipmanı hesaplamak için yapılan çalışma ve araştırmadır.
Ergonomide belli bir amacı takip etme, harekete geçme, çevreden etkilenme ve bütünlük gibi nitelikler vardır.
 
Dünya Savaşı'ndan sonra ergonomi, psikoloji, fizyoloji ve sosyal bilimlerin kesiştiği noktada disiplinler arası bir çalışma alanı olarak ortaya çıkmış ve insanların daha rahat olabilmesi için yakındaki çalışma ortamının standartlarını yükseltmek için araştırmalar yapılmıştır. . ve daha fazla başarı. Bu dalın öncüleri olan İngiltere ve ABD'de özellikle 1960'lardan sonra çok önemli gelişmelere yol açacak sonuçlar elde edilmiştir.
 
İlk uygulamaları 1940'lı yıllara dayanan ergonomi, başlangıcından bu yana üç farklı felsefeye sahip olmuştur. "İnsanları makinelere uyarlamak" fikri daha önce savunulmuştu,
Tüm olasılıklar ve hükümler bu temele dayanmaktadır. İlerleyen dönemde insan odaklı bakış açısı önem kazanmış ve ilk fikrin tersi "makinelerin insana adaptasyonu" olarak tartışılmıştır. Çağımızda insan bilimi anlayışı ve "sistem odaklı" görüş hakimdir. Sistem odaklı kurumsal bilimsel projelerin amacı, insan-makine kombinasyonlarını optimize etmektir.
Belirli yer ve zaman koşullarına bağlı olan çelişkilerin çözümüdür.
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Adaklık

Chinchilla

Rottweiler